Beleef nieuw wonen 
in Steenbrugge

Het ontwerp van Steenbrugge is geïnspireerd op de Sallandse dorpen en vormgegeven aan de hand van een narratief verhaal; zo zou vroeger een dorp kunnen ontstaan. Het gevolg is dat Steenbrugge straks organisch gegroeid lijkt. Aan de steenkleur kun je als het ware terugzien wanneer welk huis gebouwd is en de zogenoemde beelddragers verwijzen door hun vorm naar een schoolgebouw, kerk, wachtershuis of coöperatiegebouw.

Buurtjes met karakter

Met de sfeer van vroeger verrijzen er straks vier verschillende deelgebieden met unieke buurtjes. De natuurrijke omgeving wordt de nieuwe buurt in getrokken via zichtlijnen en groene lopers. Het is een feest om hier straks rond te wandelen en je te laten verrassen door de variatie in architectuur, het rijke groen en een aantal karakteristieke gebouwen. De gebogen straatjes, bomenrijke lanen en de groene brink doen dorps aan. Om de gemoedelijke sfeer optimaal voor altijd te borgen wordt zoveel mogelijk uit het zicht geparkeerd en staan de auto’s in groen aangeklede parkeerhoven. 

Buurtje
voor 
buurtje

Net als vroeger wordt Steenbrugge buurtje voor buurtje gebouwd rond de dorpskern. De deelgebieden Steenbrugge Dorp, De Buurtschappen, Zwermdorp en Zandweteringpark vormen samen het nieuwe dorp Steenbrugge. Steenbrugge Dorp is het hart van het nieuwe dorp. Een groot deel van de woningen is al gerealiseerd. Een mooi begin dat een kwaliteitsbelofte uitspreekt voor de toekomst. 

Van Wijnen gaat in Steenbrugge Dorp en De Buurtschappen 260 woningen realiseren. Dorpshoeve in Steenbrugge Dorp is de eerste buurt die Van Wijnen in verkoop brengt. Met de realisatie van Dorpshoeve is Steenbrugge Dorp voltooid. 

Buurtschap 5

Wonen langs de laan

Aantal en woningtype:
- 10 hoekwoningen
- 12 tussenwoningen
- 8 twee-onder-één kap
Verwachte start verkoop: 3e kwartaal 2023

Buurtschap 6

Wonen op het erf

Aantal en woningtype:
- 16 hoekwoningen
- 22 tussenwoningen
- 16 twee-onder-één kap
Verwachte start verkoop: 4e kwartaal 2023

Buurtschap 4

Wonen aan de weide    

Aantal en woningtype:
- 14 hoekwoningen
- 31 tussenwoningen
Verwachte start verkoop: 2e kwartaal 2023

Buurtschap 2

Wonen in het hof

Aantal en woningtype:
- 18 hoekwoningen
- 10 tussenwoningen
- 2 twee-onder-één kap
Verwachte start verkoop: 1e kwartaal 2023

Deelgebied

Dorpshoeve

Aantal en woningtype (fase 1):
- 10 hoekwoningen
- 12 tussenwoningen
- 8 twee-onder-één kap
- 1 vrijstaand
Pre-sale gestart
Verwachte start verkoop: eind februari 2023

Aantal en woningtype (fase 2):
- 19 appartementen
Verwachte start verkoop: 4e kwartaal 2023

Steenbrugge Dorpshoeve

Duurzame ambities fuseren

Van Wijnen ziet het als een mooie uitdaging om woningen te ontwikkelen en te realiseren die perfect aansluiten bij de vraag van toekomstige bewoners én bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Deventer. Alle woningen worden Bijna Energie Neutraal (BENG). Dat zie je terug in de uitstekende isolatie, zonnepanelen, geen gasaansluiting, individuele warmtepomp en de toepassing van energiezuinige installaties. Ook leuk om te noemen is dat met nestmogelijkheden, vogelvides, gevelbeplanting, groene daken en bijenstenen de natuur wordt uitgenodigd hier te komen wonen.

Pre-sale gestart
Geef je voorkeur door

Lijkt het je wat om in deze natuurrijke buurt te wonen met de stad zo dichtbij? Meld je aan, geef je voorkeur door en blijf op
de hoogte van de ontwikkelingen. 

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed