Beleef de omgeving  
van Steenbrugge

Het ontwerp van Steenbrugge is geïnspireerd op de Sallandse dorpen en vormgegeven aan de hand van een narratief verhaal; zo zou vroeger een dorp kunnen ontstaan. Het gevolg is dat Steenbrugge straks organisch gegroeid lijkt. Aan de steenkleur kun je als het ware terugzien wanneer welk huis gebouwd is en de zogenoemde beelddragers verwijzen door hun vorm naar een schoolgebouw, kerk, wachtershuis of coöperatiegebouw.

Buurtjes met karakter

Met de sfeer van vroeger verrijzen er straks vier verschillende deelgebieden met unieke buurtjes. De natuurrijke omgeving wordt de nieuwe buurt in getrokken via zichtlijnen en groene lopers. Het is een feest om hier straks rond te wandelen en je te laten verrassen door de variatie in architectuur, het rijke groen en een aantal karakteristieke gebouwen. De gebogen straatjes, bomenrijke lanen en de groene brink doen dorps aan. Om de gemoedelijke sfeer optimaal voor altijd te borgen wordt zoveel mogelijk uit het zicht geparkeerd en staan de auto’s in groen aangeklede parkeerhoven. 

Duurzame ambities fuseren

Van Wijnen ziet het als een mooie uitdaging om woningen te ontwikkelen en te realiseren die perfect aansluiten bij de vraag van toekomstige bewoners én bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Deventer. Alle woningen worden Bijna Energie Neutraal (BENG). Dat zie je terug in de uitstekende isolatie, zonnepanelen, geen gasaansluiting, individuele warmtepomp en de toepassing van energiezuinige installaties. Ook leuk om te noemen is dat met nestmogelijkheden, vogelvides, gevelbeplanting, groene daken en bijenstenen de natuur wordt uitgenodigd hier te komen wonen.

Buurtschap 5

Wonen langs de laan

Aantal en woningtype:
- 12 tussenwoningen 
- 10 hoekwoningen
- 8 twee-onder-één kap
Verwachte start verkoop: 4e kwartaal 2024

Buurtschap 6

Wonen op het erf

Aantal en woningtype:
- 16 hoekwoningen
- 22 tussenwoningen
- 16 twee-onder-één kap
Verwachte start verkoop: 1e/2e kwartaal 2025

Buurtschap 4

Wonen aan de weide    

Aantal en woningtype:
- 14 hoekwoningen
- 31 tussenwoningen
Fase 1: 16 koopwoningen
Verkocht

Fase 2: 29 sociale koopwoningen
Verwachte start verkoop: b

Buurtschap 2

Wonen in het hof

Aantal en woningtype:
Fase 1

- 12 tussenwoningen (sociale koop)
- 4 hoekwoningen (vrije sector)
Verkocht

Fase 2
- 6 hoekwoningen
- 6 tussenwoningen
- 2 twee-onder-één kap
Verkocht

Deelgebied

Dorpshoeve

Aantal en woningtype (fase 1):
- 10 hoekwoningen
- 12 tussenwoningen
- 8 twee-onder-één kap
- 1 vrijstaand
Verkocht

Aantal en woningtype (fase 2):
- 19 appartementen
Verwachte start verkoop: onbekend

Steenbrugge ligt prachtig in het groen en toch heb je hier alles bij de hand. Voor je boodschappen fiets je in 6 minuten naar winkelcentrum Keizerslanden en steek je watergang de Zandwetering over, dan ben je via de autoluwe fiets- en wandelpaden binnen een paar minuten bij de manege, Landstede Kinderopvang en Kei 13 met school en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar.  

Ontdek
de omgeving

Steenbrugge is een heerlijke en natuurrijke plek, maar we nodigen je vooral uit om ook de rest van de omgeving te verkennen. De hele noordoostkant van Deventer kleurt groen. En heb je zin om de omgeving te water te verkennen, verplaats je dan naar de zuidwestkant van Deventer waar de IJssel langs de oevers kronkelt. 
Strijk neer op een heerlijk terrasje langs de waterkant om even lekker te onthaasten en te genieten van de bootjes die voorbij varen.

Wil je er even uit, lekker winkelen, uit eten, het theater bezoeken of een filmpje pakken? Met de fiets ben je in een kwartier in hartje Deventer. Wat een fijne stad met rijke historie. In de sfeervolle straten slenter je moeiteloos urenlang om vervolgens op één van de terrassen te genieten van een welverdiend drankje.

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed