Buurtschap 4
Wonen aan de weide

In verkoop

ENERGIE NEUTRAAL WONEN

De 16 hoek- en tussenwoningen in fase 1 vaworden ENG. Dat is heel goed nieuws, want het begrip ENG staat voor ‘Energie-Neutraal Gebouw’. Om dat te bereiken is alles uitstekend geïsoleerd en liggen er bij oplevering al 6 panelen op je dak. Je woning voelt heel comfortabel qua temperatuur en je energierekening is lager. 

 In het 2e kwartaal staat de verkoop gepland van fase 2 met 29 sociale koopwoningen gepland.

Steenbrugge buurtschap 4 03

Alles klopt aan
Wonen aan de weide

Door de overgangen tussen privétuinen en openbaar gebied in stijl te ontwerpen straalt de buurt ook over lange tijd nog de kwaliteit uit. Wandel straks rond en ervaar dat elke voortuin een groene haag heeft en dat diverse zijtuinen ook voorzien zijn van groen begroeide hekwerken. Auto’s staan voornamelijk geparkeerd in het hof achter de tuinen of achter groene hagen. Begin je al enthousiast te worden? Verken dan snel het woningaanbod.

Wonen aan de weide
Kies je favoriete woning

De woningselector is het beste te bekijken op een desktop, wil je hem op mobiel bekijken klik dan hier

De Buurtschappen verleiden je

De Buurtschappen zijn ontworpen als Sallandse Erven die één voor één uitgroeien tot gezellige buurtjes. Door wisselende steenkleuren en verschillende architectuurstijlen lijkt het straks alsof De Buurtschappen met het verstrijken van de jaren gegroeid zijn. Veel huizen hebben een privézone voor het huis, waar bankjes en planten kunnen staan. Het levert een heel vriendelijk beeld op en zorgt voor variatie. Iedereen richt zijn stoepje op een eigen manier in.

Steenbrugge buurtschap 4 02
Project sfeerfotografie Steenbrugge  Deventer 5553

Architectuur en natuur

De woningen hebben een stoere, industriële uitstraling. Door de details, kleuren en materialen passen de woningen perfect in het dorpse karakter van De Buurtschappen. De combinatie van materialen en accenten geeft een vriendelijk en samenhangend gevelbeeld, dat ingetogen is en goed past bij de omliggende woningen.

Wat bijzonder is aan Wonen aan de Weide, is het natuurinclusieve karakter. Er is van alles aan gedaan om niet alleen mensen, maar ook dieren een fijn thuis te bieden. In de gevels zijn nestmogelijkheden gecreëerd voor de huismus, spreeuw en vleermuis. Ook komt er een insectenhotel en diverse egelpoortjes en vogelvides.

Logo Fijn Wonen

Fijn Wonen

De woningen worden gerealiseerd onder het merk Fijn Wonen, het innovatieve woonproduct van Van Wijnen. De onderdelen van deze woningen (vloeren, wanden en gevels) komen als kant-en-klare elementen uit onze gerobotiseerde woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats in elkaar gezet. Op deze manier creëren we betaalbare woningen van bewezen kwaliteit waarbij veel variatie mogelijk is. De voordelen van een Fijn Wonen-woning? Ze zijn energiezuinig (volledig all- electric en goed geïsoleerd), gemaakt van onderhoudsvriendelijke materialen en bieden je overzichtelijke keuzes. 

Bekijk het actuele woningaanbod

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed