Steenbrugge
Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af en heb je ongetwijfeld diverse vragen. De meest gestelde vragen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of loop even binnen bij de verkopend makelaars, zij helpen je graag verder.

Waar ligt Steenbrugge?

Steenbrugge ligt in Deventer en komt tussen de Raalterweg, Boxbergerweg, Wezenland en Wechelerweg. 


Wat wordt er gebouwd in Steenbrugge?

Steenbrugge bestaat in basis uit 4 buurtkarakteristieken. Steenbrugge Dorp, De Buurtschappen, Zwermdorp en Zandweteringpark.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt woningen in de deelgebieden Steenbrugge Dorp en De Buurtschappen Voor elk deelproject zijn projectnamen bedacht:

Dorpshoeve - Steenbrugge Dorp
Wonen in het hof - Buurtschap 2
Wonen aan de weide - Buurtschap 4
Wonen langs de laan - Buurtschap 5
Wonen op het erf - Buurtschap 6

Van appartementen, rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen tot vrijstaande woningen; je vindt het hier allemaal.
Benieuwd welk project waar komt? Klik hier om het te bekijken.


Wanneer start de verkoop?

Dorpshoeve
De verkoop van de 31 grondgebonden woningen in het eerste deelproject Dorpshoeve is in volle gang. Klik hier voor het actuele woningaanbod en de beschikbaarheid.

De start verkoop van de appartementen staat gepland in het 1e kwartaal van 2024.
Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Steenbrugge en Dorpshoeve.

Wonen in het Hof – fase 1
De start verkoop van de eengezinswoningen in het deelproject Wonen in het Hof zal in 2 fases gaan plaatsvinden. Nog deze zomer start de verkoop van fase 1 bestaande uit in totaal 16 grondgebonden woningen. De 12 tussenwoningen worden op de markt gebracht als sociale koopwoning. De 4 hoekwoningen worden als vrije sector woningen verkocht. Klik hier voor meer informatie. 


Wanneer start de bouw?

Dorpshoeve
Zodra 70% van de 31 koopwoningen is verkocht en de overige opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervuld, wordt de startdatum definitief bekend gemaakt. De kopers ontvangen hiervan bericht. De bouw zal dan ongeveer binnen zes maanden starten. Onder voorbehoud staat de start bouw gepland voor eind 2023. 

Wonen in het Hof – fase 1
Zodra 70% van de 16 koopwoningen is verkocht en de overige opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervuld, wordt de startdatum definitief bekend gemaakt. De kopers ontvangen hiervan bericht. De bouw zal dan ongeveer binnen zes maanden starten. Onder voorbehoud staat de start bouw gepland juni 2024. 


Wat zijn de verkoopprijzen?

Dorpshoeve
De koopsommen van de 31 grondgebonden woningen in Dorpshoeve variëren van
€ 385.000,- tot en met € 785.000,- vrij op naam.
Klik hier voor de volledige prijslijst. 

Wonen in het Hof – fase 1
De koopsommen van de 12 sociale koopwoningen bedraagt € 250.000,- vrij op naam.
De koopsommen van de 4 vrije sector hoekwoningen moeten nog definitief worden vastgesteld naar aanleiding van de presale die in juni 2023 start.


Wat is de bouwtijd?

In de aannemingsovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd waarbinnen de woning voor bewoning gereed aan de koper opgeleverd moet worden. 


Wat is het afwerkingsniveau van de woning?

Dorpshoeve
De 31 grondgebonden woningen worden standaard opgeleverd inclusief sanitair en tegelwerk, maar exclusief keuken. Het afwerkings- en opleverniveau van de 31 grondgebonden is nader uitgewerkt in de technische omschrijving. De technische omschrijving is een onderdeel van de verkoopstukken en is te vinden op de downloadpagina van deze website. 

Wonen in het Hof – fase 1
De 16 grondgebonden woningen worden standaard opgeleverd inclusief sanitair en tegelwerk, Voor de 12 sociale koopwoningen geldt dat zij worden verkocht inclusief een basiskeuken. De 4 vrije sector hoekwoningen worden verkocht exclusief keuken. Het afwerkings- en opleverniveau van de 16 grondgebonden wordt nader uitgewerkt in de technische omschrijving. De technische omschrijving is een onderdeel van de verkoopstukken en is vanaf het moment start verkoop te vinden op de website.  


Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Als er nieuwe informatie beschikbaar is plaatsen wij dit op deze website. Als jij aangemeld bent voor de nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor de start verkoop.

Dorpshoeve
Miqa Makelt en Thoma Post Makelaars uit Deventer zijn de verkopend makelaars van  het project Dorpshoeve in Steenbrugge. Zij staan voor je klaar om al je vragen over het kopen en wonen in Steenbrugge en Dorpshoeve te beantwoorden.

MIQA Makelt
Holterweg 63 Deventer
T: 0570 – 65 95 95
E: info@MIQA.nl
W: www.miqa.nl

Thoma Post Makelaars
Mr. H.F. de Boerlaan 22 Deventer
T: 0570 – 60 02 07
E: deventer@thomapost.nl
W: www.thomapost.nl

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend brengen wij je in contact met een kopersbegeleider. De  kopersbegeleider begeleid jou als koper bij het maken van de keuzes voor het meer- en minderwerk en is jouw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode.

Wonen in het Hof – fase 1
Simone Hoekstra van Van Wijnen Projectontwikkeling B.V. staat voor je klaar om al je vragen over het kopen van een woning in Wonen in het Hof fase 1 te beantwoorden.

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.
Simone Hoekstra
T: 06 – 22 92 77 33
E: nieuwbouw@vanwijnen.nl
W: www.vanwijnen.nl


Verkoop en toewijzing

Dorsphoeve
Je hebt de mogelijkheid om bij je online inschrijving een verklaring van een erkend financieel adviseur te uploaden waaruit blijkt hoeveel je kunt financieren of die aantoont dat je de woning met eigen middelen kunt betalen. Lees meer over de financiële check. 

Op de downloadpagina vind je de uitgebreide inschrijfprocedure. 
Indien we een woning voor je kunnen reserveren word je gebeld en plant de makelaar een afspraak een individueel verkoop- en informatiegesprek. Als we je in eerste instantie geen woning kunnen toewijzen ontvang je hiervan schriftelijk bericht. Je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst. Zodra we alsnog een woning aan je toe kunnen wijzen, neemt de makelaar contact met je op. 

Wonen in het Hof – fase 1
Naar verwachting gaan de eerste 16 koopwoningen in deelproject Wonen in het Hof nog deze zomer in verkoop. Zodra de online verkoop gestart is, komt er op de projectsite een digitaal inschrijfformulier beschikbaar. Vanaf de online start verkoop heb je tot de sluiting van de inschrijftermijn de tijd om je interesse kenbaar te maken voor de bouwnummers van jouw voorkeur.

Ook heb je vanaf de start verkoop de mogelijkheid om bij je online inschrijving een verklaring van een erkend financieel adviseur te uploaden waaruit blijkt hoeveel je kunt financieren, die aantoont dat je de woning met eigen middelen kunt betalen en of je voldoet aan de inkomenseis1 voor de sociale koopwoningen.
Lees hier meer over de financiële check. 

1 Let op: wil jij in aanmerking komen voor de sociale koopwoningen? Voor deze 12 tussenwoningen geldt vanuit de gemeente Deventer een inkomseis. Het gezamenlijk inkomen mag per huishouden maximaal € 60.000,- per jaar bedragen. Zorg ervoor dat je tijdig over het IB60 formulier 2022 beschikt, zodat je deze mee kunt nemen naar de afspraak met je financieel adviseur. Klik  hier om via de belastingdienst direct je IB60 formulier 2022 aan te vragen. Laat je financieel adviseur je IB60 formulier checken op de inkomenseis en vraag je adviseur om op de financiële check aan te geven wanneer je hier aan voldoet. 

In  de week na de sluiting van de inschrijftermijn vindt de notariële loting en de toewijzing plaats. Alle ingeschreven belangstellenden ontvangen schriftelijk bericht over de toewijzing.

Kunnen wij je een woning toewijzen? Dan ontvang je een uitnodiging voor een  informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst word je uitgebreid geïnformeerd over het project, de stand van zaken en het vervolgtraject.Wonen in Steenbrugge?
Laat het ons weten

Schrijf je in voor de nog beschikbare bouwnummers in Dorpshoeve en/of maak je interesse kenbaar voor Wonen in het hof – fase 1. 

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed