Dorpshoeve 
Veelgestelde vragen

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af en heb je ongetwijfeld diverse vragen. De meest gestelde vragen hebben wij hieronder voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of loop even binnen bij de verkopend makelaars, zij helpen je graag verder.

Waar ligt Steenbrugge?

Steenbrugge komt tussen de Raalterweg, Boxbergerweg, Wezenland en Wechelerweg. 


Wat wordt er gebouwd in Steenbrugge?

Steenbrugge bestaat in basis uit 4 buurtkarakteristieken. Steenbrugge Dorp, De Buurtschappen, Zwermdorp en Zandweteringpark.

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt woningen in de deelgebieden Steenbrugge Dorp en De Buurtschappen Voor elk deelproject zijn projectnamen bedacht:

Dorpshoeve - Steenbrugge Dorp
Wonen in het hof - Buurtschap 2
Wonen aan de weide - Buurtschap 4
Wonen langs de laan - Buurtschap 5
Wonen op het erf - Buurtschap 6

Van appartementen, rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen tot vrijstaande woningen; je vindt het hier allemaal.
Benieuwd welk project waar komt? Klik hier om het te bekijken.


Wanneer start de verkoop van Dorpshoeve?

De start verkoop van het eerste deelproject Dorpshoeve staat gepland voor eind februari 2023. De start verkoop van de appartementen staat gepland in het 2e kwartaal van 2023.
Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Steenbrugge en Dorpshoeve, waaronder de exacte datum van de start verkoop. 


Wanneer start de bouw van Dorpshoeve?

Zodra 70% van de 31 koopwoningen is verkocht en de overige opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervuld, wordt de startdatum definitief bekend gemaakt. De kopers ontvangen hiervan bericht. De bouw zal dan ongeveer binnen zes maanden starten. Onder voorbehoud staat de start bouw gepland in het 4e kwartaal van 2023. 


Wat zijn de verkoopprijzen?

De definitieve koopsommen van de 31 grondgebonden koopwoningen in Dorpshoeve zijn op dit moment nog niet bekend. Vanaf de datum start verkoop staan de definitieve koopsommen per bouwnummer op deze website.

Op 20 december zijn we gestart met de pre-sale van de 31 grondgebonden woningen in Dorpshoeve. Op dit moment zijn de prijsranges woningtype/bouwnummer bekend. Vooruitlopend op de start verkoop eind februari 2023 kun je jouw woningvoorkeuren al kenbaar maken op basis van de beschikbare online woninginformatie. De pre-sale geeft je de gelegenheid om je alvast voor te bereiden op de start verkoop door je te oriënteren op je woonwensen en de financieringsmogelijkheden.


Wat is de bouwtijd?

Het exacte aantal werkbare werkdagen is op dit moment nog niet bekend.
In de aannemingsovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd waarbinnen de woning voor bewoning gereed aan de koper opgeleverd moet worden. 


Wat is het afwerkingsniveau van de woning?

De 31 grondgebonden woningen worden standaard opgeleverd inclusief sanitair en tegelwerk, maar exclusief keuken. Het definitieve afwerkings- en opleverniveau van de 31 grondgebonden wordt uitgewerkt in een technische omschrijving. De technische omschrijving is een onderdeel van de verkoopstukken en is beschikbaar op het moment dat de verkoop start.   


Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Als er nieuwe informatie beschikbaar is plaatsen wij dit op deze website. Als jij aangemeld bent voor de nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor de start verkoop.

Miqa Makelt en Thoma Post Makelaars uit Deventer zijn de verkopend makelaar van  het project Dorpshoeve in Steenbrugge. Zij staan voor je klaar om al je vragen over het kopen en wonen in Steenbrugge en Dorpshoeve te beantwoorden.

MIQA Makelt
Holterweg 63 Deventer
T: 0570 – 65 95 95
E: info@MIQA.nl
W: www.miqa.nl

Thoma Post Makelaars
Mr. H.F. de Boerlaan 22 Deventer
T: 0570 – 60 02 07
E: deventer@thomapost.nl
W: www.thomapost.nl

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend brengen wij je in contact met een kopersbegeleider. De  kopersbegeleider begeleid jou als koper bij het maken van de keuzes voor het meer- en minderwerk en is jouw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode.


Verkoop en toewijzing

Vanaf de start verkoop (planning eind februari) kun je via het online inschrijfformulier je voorkeur(en) voor jouw favoriete bouwnummer(s) aangeven. Nadat de inschrijftermijn is verlopen vindt de toewijzing plaats.

Bij de toewijzing proberen we zoveel mogelijk kandidaten de woning van hun hoogste voorkeur toe te kennen, waarbij wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Daarnaast kijken wij ook naar de financierbaarheid. Bij jouw inschrijving heb je straks de mogelijkheid om een verklaring van een erkend financieel adviseur te uploaden waaruit blijkt hoeveel je kunt financieren of die aantoont dat je de woning met eigen middelen kunt betalen. 


Pre-sale gestart
Geef je voorkeur door

Lijkt het je wat om in deze natuurrijke buurt te wonen met de stad zo dichtbij? Meld je aan, geef je voorkeur door en blijf op
de hoogte van de ontwikkelingen. 

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed