Bestemmingsplan Steenbrugge onherroepelijk

De bouw van bijna achthonderd woningen in de tweede fase van het plan Steenbrugge in Deventer kan van start! De Raad van State heeft de bezwaren tegen het plan verworpen. De eerste fase van Steenbrugge is met de bouw van vierhonderd woningen in Het Dorp al gerealiseerd.

De omwonenden hadden aangegeven tegen de woningbouw zelf geen bezwaren hebben. Wel maken ze zich wel zorgen om de afwatering van het nieuwe woongebied en de aantasting van het leefgebied van steenuilen.

Maatregelen
Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er inderdaad steenuilen in die omgeving leven. De onderzoekers hebben daarom aan de gemeente en de projectontwikkelaar geadviseerd te zorgen voor voldoende foerageerruimte voor de steenuilen. Woningbouw moet daar op enige afstand blijven en er moeten voorzieningen worden aangelegd voor de steenuilen.

De gemeente heeft dit geregeld in het bestemmingsplan voor het nieuwe woongebied. Voordat de bouw daar van start gaat, moeten er steenuilenkasten worden geplaatst en een grondstrook met winterrogge worden ingericht.

Volgens de Raad hoeven de bezwaarmakers niet te vrezen voor natte voeten. De afwatering in de nieuwe woonwijk loopt juist van hun perceel af naar wadi’s die worden aangelegd. En als dat niet voldoende werkt, kan dat met de aanleg van een riool worden aangepakt, aldus de Raad.

Wethouder blij met de voortgang
Wethouder Rob de Geest van Deventer zegt in een reactie blij te zijn met de uitspraak van de Raad van State. "Het bestemmingsplan is nu onherroepelijk en dus kunnen we verder met de bouw van 800 woningen in Steenbrugge."

"Deventer groeit en veel mensen zoeken een woning. We staan daarom voor een enorme bouwopgave. De bouw in Steenbrugge is van belang om een forse bijdrage aan de benodigde woningproductie te leveren."

Wonen in Steenbrugge?
Zie jij jezelf bouwen aan een nieuwe toekomst in Steenbrugge? Binnen Steenbrugge ontwikkelt en bouwt Van Wijnen de komende tijd in verschillende fasen een grote variatie aan woningen. Zo komen er appartementen, rij- en hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen in verschillende woonoppervlaktes en prijsklassen. Zo is er voor elk wat wils! Dit najaar staat de verkoop van ons eerste project Dorpshoeve gepland. 

Vragen? Stel ze gerust!
Via de chat in je persoonlijke accountomgeving kun je vragen stellen. Je bereikt je persoonlijke accountomgeving door in te loggen via de projectsite. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de prijzen, maar deze zijn op dit moment nog niet bekend.


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed