Fijn wonen in Steenbrugge

Als het vervolg van de wijk Steenbrugge af is, zal ongeveer de helft van de woningen gebouwd zijn door Van Wijnen. Van Wijnen bouwt bijvoorbeeld ook woningen voor woonbedrijf ieder1 en BPD. Projectontwikkelaar voor de tweede fase namens Van Wijnen is Michiel Schaafsma. “Ik woon zelf in Deventer. Het is een geweldig avontuur om in mijn eigen stad iets te mogen ontwikkelen wat past bij de omgeving en wensen van de stad.” 


Woningen uit de fabriek
In de tweede fase worden door Van Wijnen zowel sociale huur- en koopwoningen gebouwd, als vrijesectorwoningen. In totaal zo’n 400 stuks. “Heel divers,” vertelt Michiel, “En daarmee bouwen we voor iedere beurs.” Een deel van de woningen wordt straks in de woningfabriek van Van Wijnen gebouwd. “Dit zijn Fijn Wonen-woningen, waarbij de nadruk ligt op betaalbaar, mooi en duurzaam. Daarmee kunnen we de kosten van het bouwen lager houden en dus ook betaalbare woningen bouwen,” aldus Michiel. “Het zijn kwalitatief goede woningen en natuurlijk zeer duurzaam. Ook zijn er voor de bewoners heel veel opties om uit te kiezen. Zeker geen eenheidsworst dus!” Nog een voordeel naast de betaalbaarheid, is de snelle bouwtijd. De woningen komen als losse elementen aan op de bouwplaats en worden binnen een dag geassembleerd en voorzien van toilet, badkamer en de technische ruimte. “Na alle voorbereidingen zoals het grondwerk en nutsaansluitingen kan een woning na ruim twee weken al opgeleverd worden!”

Passen en meten
De betrokkenen bij de tweede fase, zoals de ontwikkelaars, architecten, gemeente en de landschapsarchitect, zijn volop bezig met de plannen. "Alle ideeën, uitdagingen, maar ook de planning komen tijdens onze overleggen bij elkaar. Het is echt een gezamenlijke zoektocht, waarbij we allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben: er iets heel moois van maken,” vertelt Michiel. "Zo bespreken we bijvoorbeeld hoe de overlast kan worden beperkt voor de mensen die al in de wijk wonen en zochten we samen naar een alternatief toen we hoorden dat niet alle bakstenen uit de eerste bouwfase meer leverbaar waren."

Afwisseling en groen
Eind 2023 start Van Wijnen met de bouw van het gedeelte ‘Dorpshoeve’ en vanaf begin 2024 zullen de eerste woningen van Fijn Wonen worden gebouwd. Steenbrugge is en wordt een mooie wijk, vindt Michiel. “Ruim opgezet en met veel groen. En daar ben je zo, denk aan het park en het bos. Het is heel afwisselend van karakter en er zijn nauwelijks rechte wegen. De school, de kerk en straks ook de Don Jon en hooimijt geven de wijk extra karakter. Bovendien heb je alle voorzieningen dichtbij. Met tien minuten ben je met de fiets in de binnenstad!” Wanneer beschouwt hij zijn werk als ‘geslaagd’? “Wanneer ik zie en hoor dat bewoners blij zijn met hun nieuwe thuis én omgeving. Dat maakt me trots, dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen!"
Start verkoop Dorpshoeve 
Eind februari start Van Wijnen met de verkoop van 31 grondgebonden woningen in het project Dorpshoeve. Vanaf dat moment zijn de definitieve koopsommen per bouwnummer bekend en kun jij je als belangstellende online inschrijven voor de bouwnummers van jouw voorkeur. 

Kies nu al jouw favoriete woning  
Vooruitlopend op de start verkoop kun je de woningplattegronden en impressies nu al bekijken op www.wonen-steenbrugge.nl en is per woningtype al een prijsrange vastgesteld.

Tijdens de start verkoop zijn de definitieve prijzen per bouwnummer bekend. Kies jij voor een hoek-, tussen-, twee-onder-één kap- of vrijstaande woning? Wij zijn benieuwd!

Meet & Greet
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken en wij kunnen ons voorstellen dat je als belangstellende veel vragen hebt. Daarom organiseert Van Wijnen na de start verkoop en vóór de sluiting van de inschrijftermijn een Meet & Greet. Tijdens deze Meet & Greet is het verkoopteam van Wijnen aanwezig om je vragen te beantwoorden. Zo zorgen wij ervoor dat je straks een weloverwogen keuze kunt maken.  

Op de hoogte blijven? 
Wil jij op de hoogte blijven van de start verkoop en de Meet & Greet van Dorpshoeve maar ook van de volgende deelprojecten die van Wijnen binnen Steenbrugge gaat verkopen? 
Meld je dan aan op www.wonen-steenbrugge.nl, zodat wij je op de hoogte kunnen houden via de nieuwsbrief. 


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed