Nieuwsupdate 29 sociale koopwoningen

Er is veel belangstelling voor de 29 sociale koopwoningen in Wonen aan de weide en we krijgen veel vragen over wanneer de verkoop start. Wij realiseren ons dat wij je geduld al een tijdje op de proef aan het stellen zijn, waarvoor onze excuses. Met deze nieuwsbrief informeren wij je over de laatste stand van zaken en vertellen wij je wat je nu al kunt doen in voorbereiding op de start verkoop.

Header Wonen aan de weide 29sk

Stand van zaken

Het ontwerp van de woningen vraagt de nodige afstemming met de gemeente. Op dit moment zijn we nog steeds in gesprek met de gemeente over de laatste details. Dit proces vraagt meer tijd en aandacht waardoor we helaas achter lopen op onze oorspronkelijke planning.

De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en wij verwachten op korte termijn met de gemeente tot overeenstemming te komen. Zodra wij goedkeuring van de gemeente hebben kunnen wij starten met de technische uitwerking van de benodigde verkoopstukken, waaronder de verkooptekeningen. Voor deze technische uitwerking hebben onze partners vanaf dat moment nog ongeveer 6 tot 8 weken nodig. Omdat we op dit moment nog geen goedkeuring van de gemeente hebben is het helaas nog niet mogelijk om een exacte datum van de start verkoop met je te delen. Zodra wij hier zicht op hebben communiceren wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk via deze nieuwsbrief. 

Goed om te weten
De 29 sociale koopwoningen worden toegewezen middels notariële loting.
Om voor één van de 29 sociale koopwoningen in Wonen aan de weide in aanmerking te komen zijn een tweetal voorwaarden van toepassing:

1. Je bent een starter op de koopmarkt.
Een huishouden, ongeacht de leeftijd van de daartoe horende personen dat woont in een huurwoning of dat niet beschikt over zelfstandige woonruimte. 
2. Op basis van jou/jullie IB60 formulier* van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal € 60.000,- bruto per jaar.

* Klik hier om via de belastingdienst direct je IB60 formulier 2022 aan te vragen. 

Wil jij in aanmerking komen voor de sociale koopwoningen in Wonen aan de weide?
Zorg dan dat je, voordat de verkoop start, al zeker weet of deze woningen binnen jouw financiële mogelijkheden passen én of je voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

Regel nu al jouw financiële check

Een goede voorbereiding is het halve werk!
Om het verkoopproces straks snel en soepel te laten verlopen vragen we je om op voorhand al jouw financiële mogelijkheden te onderzoeken. Het aantonen van jouw financiële mogelijkheden kan door een financiële check op te laten stellen, waarin jouw (hypotheek)adviseur vaststelt dat de betreffende woningen voor jou financieel haalbaar zijn. Laat je financieel adviseur ook direct je inkomen op basis van jouw IB60 formulier checken en op de financiële check aangeven of je aan de inkomenseis voldoet.
Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk geïnteresseerden bij de start verkoop op tijd beschikken over een financiële check werken wij samen met de financieel adviseurs van Rabobank en Thoma Post Hypotheken. Joëll Kleinjan (Rabobank) en Berry Albers (Thoma Post) kunnen jou adviseren en kunnen voor jouw een financiële check verzorgen. 

Joel met rabo Logo thoma met berry

Wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? 
Plan dan nu al een afspraak en laat jouw financieel adviseur het model financiële check invullen. 

Plan hier je afspraak met Joëll Kleinjan - Rabobank
Plan hier je afspraak met Berry Albers - Thoma Post Hypotheken

Klik hier voor het model financiële check. 
Klik hier om via de belastingdienst direct je IB60 formulier 2022 aan te vragen. Laat je financieel adviseur je inkomen op basis van jouw IB60 formulier checken en op de financiële check aangeven of je aan de inkomenseis voldoet. Zorg er dus voor dat je tijdig over het IB60 formulier 2022 beschikt, zodat je deze mee kunt nemen naar de afspraak met je financieel adviseur.

Belangrijk!
Het uploaden van jouw financiële check kan vanaf het moment dat de verkoop is gestart en je het inschrijfformulier hebt ingevuld. De financiële check wordt uitsluitend gebruikt bij de toewijzing van de woningen.

Notariële loting
De 29 sociale koopwoningen worden toegewezen middels een notariële loting. Bij deze notariële loting kijken we of jij een financiële check bij jouw inschrijving hebt geüpload én of je voldoet aan beide voorwaarden. De financiële check kan dus in je voordeel werken!

Wonen aan de weide - 29 sociale koopwoningen

02 46   Photo verkleind 02 47   Photo verkleind

Wonen aan de weide is een nieuw buurtje dat onderdeel uitmaakt van het deelgebied 'De Buurtschappen'. Wonen aan de weide is onderdeel van Buurtschap 4 en valt op door de stoere architectuur en ruime, groene opzet. In totaal komen er 45 gezinswoningen, waarvan 11 sociale huurwoningen. De eerste 16 hoek- en tussenwoningen in fase 1 zijn inmiddels verkocht.

In één van deze 29 gezinswoningen woon je straks letterlijk in het groen! De woningen krijgen een berging aan de voorzijde en zonnig terras van ca. 15 m2 op het zuiden of zuidoosten. 

Sfeerplattegronden
Klik hier voor meer informatie over Wonen aan de weide. 
Klik hier voor meer informatie over de woningen.

Heb je vragen? 
Stel ze gerust! Via de chat in je persoonlijke accountomgeving kun je vragen stellen. Je bereikt je persoonlijke accountomgeving door in te loggen via de projectsite. Uiteraard kun met je vragen ook terecht bij de verkopend makelaars

Middel 3@3x

Holterweg 63 Deventer
T: 0570 - 65 95 95 
E: info@MIQA.nl

TP logo+HUIS 2017
Mr. H.F. Boerlaan 22 Deventer
T: 0570 – 60 02 07
E: deventer@thomapost.nl


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed