Verkoop gestart!

Het is zover! De 29 sociale koopwoningen van het project Wonen aan de weide zijn in verkoop. Je kunt je vanaf nu officieel inschrijven via het digitaal inschrijfformulier in je online woondossier. Op de website vind je alle benodigde verkoopinformatie onder het kopje downloads. 

In deze nieuwsbrief zetten we nog even een aantal belangrijke zaken voor jou op een rij, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Header Wonen aan de weide 29sk interieur@3x

Schrijf je in vóór 19 juni 17.00 uur!
Wil je in aanmerking komen voor één van de 29 woningen? Je hebt tot en met woensdag 19 juni 17.00 uur de tijd om je online inschrijving definitief te maken door het 'digitaal inschrijfformulier' in jouw online woondossier in te vullen.

1. Klik hier voor het 'stappenplan online inschrijving'.  
2. Klik hier voor de inschrijfprocedure en voorwaarden

Alleen volledig ingevulde inschrijvingen via het 'digitaal inschrijfformulier' doen mee met de notariële loting.

Goed om te weten
De 29 tussenwoningen worden aangeboden als sociale koopwoning. Om in aanmerking te komen voor één van de sociale koopwoningen zijn een tweetal voorwaarden van toepassing: 

1.    Je bent een starter op de koopmarkt.
Een huishouden, ongeacht leeftijd van de daartoe behorende personen dat woont in een huurwoning of dat niet beschikt over een zelfstandige woning. 
2.    Op basis van jou/jullie IB60 formulier van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal 60.000,- bruto per jaar. 

Belangrijk! Indien je op jouw online inschrijfformulier aangeeft dat je aan beide of één van deze twee voorwaarden voldoet dien je er rekening mee te houden dat wij deze informatie op juistheid zullen (laten) controleren. Indien de door jou verstrekte informatie niet juist blijkt te zijn, dan behouden wij ons het recht voor om je inschrijving uit te sluiten van de notariële loting.

Het belang van een financiële check
Zorg dat je goed voorbereid bent, laat een financiële check uitvoeren en voeg deze bij je online inschrijfformulier. De financieel adviseurs van Steenbrugge kunnen dit voor jou regelen. Zorg er voor dat je over het IB60 formulier van 2022 beschikt, zodat je deze mee kunt nemen naar de afspraak met je financieel adviseur. Laat je financieel adviseur je IB60 formulier 2022 checken op de inkomenseis en vraag hem/haar om op de financiële check aan te geven wanneer je hier aan voldoet. 

Klik hier voor meer informatie over de financiële check. 
Klik hier om via de belastingdienst direct online je IB60 formulier 2022 op te vragen.
Klik hier voor het model financiële check. 

Belangrijk! De notariële loting zal in eerste instantie plaatsvinden onder de ingeschreven belangstellenden die naar waarheid verklaren aan beide voorwaarden te voldoen én die een financiële check hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben toegevoegd aan het online inschrijfformulier. 

Notariële loting
De toewijzing van de woningen vindt plaats door middel van een notariële loting.  
Uiterlijk vrijdag 21 juni ontvang je bericht van de makelaar naar aanleiding van de toewijzing.
Indien we een woning voor je kunnen reserveren word je gebeld. 

Ben jij één van de 29 gelukkigen en heb je een woning toegewezen gekregen? Dan ontvang je een schriftelijke optiebevestiging met het verzoek uiterlijk maandag 24 juni je IB60 formulier te mailen naar de makelaar. De makelaar zal jouw/jullie IB60 formulier op juistheid controleren. Wanneer je samen wilt kopen, dan dien je van beide inschrijvers het IB60 formulier met de makelaar te delen. 

Als we je in eerste instantie helaas (nog) geen woning kunnen toewijzen ontvang je hiervan uiterlijk vrijdag 21 juni schriftelijk bericht. Je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst voor de bouwnummers van je voorkeur. Zodra we alsnog een woning aan je toe kunnen wijzen, neemt de makelaar contact met je op.

Na de toewijzing heb je tot uiterlijk vrijdag 28 juni de tijd om definitief te beslissen of je de woning aan wilt kopen. Bij een positieve aankoopbeslissing stellen wij de koop-/aannemingsovereenkomst op en gaan we over tot ondertekening. 

Save the date
Indien je een woning krijgt toegewezen ontvang je met de optiebevestiging tevens een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op woensdagavond 26 juni. Tijdens een presentatie word je, door verschillende bij dit project betrokken partijen, uitgebreid geïnformeerd over het plan, de stand van zaken en het vervolgtraject. Deze informatiebijeenkomst zal plaatsvinden in het informatiecentrum Steenbrugge. 

Heb je vragen? 
Stel ze gerust! Via de chat in je persoonlijke accountomgeving kun je vragen stellen. Je bereikt je persoonlijke accountomgeving door in te loggen via de projectsite. Uiteraard kun met je vragen ook terecht bij de verkopend makelaars van Thoma Post Deventer en MIQA Makelt.


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed