Wonen in het hof (fase 1) - start verkoop 4 juli

Dinsdag 4 juli is het zover! Dan start de verkoop van Wonen in het hof (fase 1). Vanaf 15.00 uur staat alle verkoopinformatie online, vind je het digitaal inschrijfformulier in je online woondossier en kun jij je officieel inschrijven. Zodra de vernieuwde website live staat ontvang je een email ter bevestiging dat de verkoop officieel gestart is.

In deze nieuwsbrief vertellen wij je hoe het verkoopproces er uit ziet zodat je weet wat je kunt verwachten en vooral wat je nu al kunt doen om goed voorbereid je inschrijving te starten. 

Steenbrugge Situatie Wonen in het Hof 01

Schrijf je in vóór 10 juli 9.00 uur!
Vanaf de start verkoop, op 4 juli 15.00 uur, zijn de definitieve koopsommen per bouwnummer bekend en kun jij je voorkeuren nog aanpassen. Je definitieve online inschrijving dient vóór maandag 10 juli 9.00 uur bij ons binnen te zijn. Hiervoor maak je gebruik van het online inschrijfformulier dat vanaf start verkoop op de projectsite beschikbaar komt.
Let op: heb jij je voorkeuren tijdens de pre-sale doorgegeven?
Dit geldt niet als een officiële inschrijving.

Goed om te weten 
De 12 tussenwoningen worden aangeboden als sociale koopwoning. Om in aanmerking te komen voor één van de sociale koopwoningen zijn een tweetal voorwaarden van toepassing: 

1.    Je bent een starter op de koopmarkt.
Een huishouden, ongeacht leeftijd van de daartoe behorende personen dat woont in een huurwoning of dat niet beschikt over een zelfstandige woning. 
2.    Op basis van jou/jullie IB60 formulier van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal 60.000,- bruto per jaar. 

Heb je interesse? 
Dan adviseren wij om voor de start verkoop een financiële check uit te laten voeren door de financieel adviseurs van Steenbrugge. Klik hier voor een model financiële check die je hiervoor kunt gebruiken.

Zorg ervoor dat je tijdig over het IB60 formulier van 2022 beschikt, zodat je deze mee kunt nemen naar de afspraak. Laat je financieel adviseur je IB60 formulier checken op de inkomenseis en vraag je adviseur om op de financiële check aan te geven wanneer je hier aan voldoet. 

Klik hier voor meer informatie over de financiële check. 
Klik hier om via de belastingdienst direct online je IB60 formulier 2022 op te vragen. 

Toewijzing en notariële loting
Op 10 juli om 9.00 uur sluit de inschrijftermijn.
Op het moment van start verkoop staat de inschrijf- en toewijzingsprocedure als download op de website. 

Sociale koopwoningen - notariële loting
De toewijzing van de 12 sociale koopwoningen vindt plaats door middel van een notariële loting. 

Vrije sector hoekwoningen - toewijzing
De toewijzing van de 4 vrije sector hoekwoningen zal in eerste instantie plaatsvinden op basis van de opgegeven 1e bouwnummervoorkeur. Inschrijvers die een financiële check hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben toegevoegd aan het online inschrijfformulier, hebben een voordeel bij de woningtoewijzing van de 4 vrije sector hoekwoningen. Ook als je eigen vermogen gebruikt om de woning te financieren is het belangrijk om hiervan een verklaring of financiële check mee te sturen. Zijn er meerdere inschrijvers op eenzelfde bouwnummer mét een financiële check? Dan kijken wij of je jouw woningvoorkeur tijdens de pre-sale hebt doorgegeven en of je eventuele andere voorbehouden hebt aangegeven. 

Indien we een woning voor je kunnen reserveren word je dinsdag 11 juli gebeld. Als we je in eerste instantie geen woning kunnen toewijzen ontvang je hiervan schriftelijk bericht. Je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst. Zodra we je in een later stadium alsnog een woning toe kunnen wijzen, neemt de makelaar contact met je op.

Save the date
Alle ingeschreven belangstellenden ontvangen uiterlijk dinsdag 11 juli bericht over de toewijzing. Ben jij één van de 16 gelukkigen? Dan nemen wij telefonisch contact met je op, waarna  je samen met de schriftelijke optiebevestiging een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op donderdagavond 13 juli ontvangt.

Tijdens een presentatie word je, door verschillende bij dit project betrokken partijen, uitgebreid geïnformeerd over het plan, de stand van zaken en het vervolgtraject. Vanaf dat moment heb je nog ongeveer een week om definitief te beslissen of je de aan jou toegewezen woning gaat kopen. 

Heb je vragen? 
Simone Hoekstra staat voor je klaar om jou verder te informeren en je te begeleiden bij de aankoop van een woning in Wonen in het hof (fase 1). Ook via de chat in je persoonlijke accountomgeving kun je vragen stellen. Je bereikt je persoonlijke accountomgeving door in te loggen via de website.


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed