Wonen in het hof - nu in verkoop!

Het is zover!  De 16 grondgebonden woningen in het project Wonen in het hof (fase 1) zijn in verkoop! Je kunt je vanaf nu officieel inschrijven via het digitaal inschrijfformulier in je online woondossier. Op de website vind je alle benodigde verkoopinformatie in het menu informatie onder het kopje downloads Wonen in het hof.

In deze nieuwsbrief zetten we nog even een aantal belangrijke zaken voor jou op een rij, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Steenbrugge wonen in het hof verkoop

Schrijf je in vóór 10 juli 9.00 uur!
Wil je in aanmerking komen voor één van de 16 woningen? Je hebt tot en met maandag 10 juli 9.00 uur de tijd om je online inschrijving definitief te maken door het 'digitaal inschrijfformulier' in jouw online woondossier in te vullen.

1.   Klik hier voor het 'stappenplan online inschrijving'.  
2a. Klik hier voor de inschrijfprocedure en voorwaarden van de 12 tussenwoningen sociale koop.
2b. Klik hier voor de inschrijfprocedure en voorwaarden van de 4 hoekwoningen vrije sector. 

Let op: heb jij je voorkeuren tijdens de pre-sale doorgegeven? Dat geldt niet als een officiële inschrijving. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen via het 'digitaal inschrijfformulier' doen mee met de toewijzing en de notariële loting.

Goed om te weten 
De 12 tussenwoningen worden aangeboden als sociale koopwoning. Om in aanmerking te komen voor één van de sociale koopwoningen zijn een tweetal voorwaarden van toepassing: 

1.    Je bent een starter op de koopmarkt.
Een huishouden, ongeacht leeftijd van de daartoe behorende personen dat woont in een huurwoning of dat niet beschikt over een zelfstandige woning. 
2.    Op basis van jou/jullie IB60 formulier van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal 60.000,- bruto per jaar. 

Belangrijk! Indien je op jouw online inschrijfformulier aangeeft dat je aan beide of één van deze twee voorwaarden voldoet dien je er rekening mee te houden dat wij deze informatie op juistheid zullen (laten) controleren. Indien de door jou verstrekte informatie niet juist blijkt te zijn, dan behouden wij ons het recht voor om je inschrijving uit te sluiten van de notariële loting.  

Het belang van een financiële check
Zorg dat je goed voorbereid bent, laat een financiële check uitvoeren door de financieel adviseurs van Steenbrugge en voeg deze toe bij je online inschrijfformulier. Heb je een financiële check op laten stellen door de financieel adviseurs van Steenbrugge of een erkend financieel adviseur? Dan heb je een voordeel bij notariële loting en toewijzing. 

Tussenwoningen sociale koop
Gaat jouw belangstelling uit naar één van de 12 sociale koopwoningen? Zorg er dan voor dat je over het IB60 formulier van 2022 beschikt, zodat je deze mee kunt nemen naar de afspraak met je financieel adviseur. Laat je financieel adviseur je IB60 formulier 2022 checken op de inkomenseis en vraag hem/haar om op de financiële check aan te geven wanneer je hier aan voldoet. 

Klik hier om via de belastingdienst direct online je IB60 formulier 2022 op te vragen.
Klik hier voor het model financiële check. 

Belangrijk!
De notariële loting zal in eerste instantie plaatsvinden onder de ingeschreven belangstellenden die naar waarheid verklaren aan beide voorwaarden te voldoen én die een financiële check hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben toegevoegd aan online inschrijfformulier. 

Vrije sector hoekwoningen 
Bij het toewijzen van de 4 vrije sector hoekwoningen waarbij er meerdere kandidaten op één bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen of toont aan dat je uit eigen middelen kunt betalen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen. Bekijk de pagina financieel voor meer informatie over de financiële check ten behoeve van je inschrijving.

Klik hier voor het model financiële check. 

Toewijzing en notariële loting
De toewijzing van de 12 sociale koopwoningen vindt plaats door middel van een notariële loting. 
Klik hier voor de inschrijfprocedure en voorwaarden voor de tussenwoningen sociale koop.
 
De toewijzing van de 4 vrije sector hoekwoningen zal in eerste instantie plaatsvinden op basis van de opgegeven 1e bouwnummervoorkeur.
Klik hier voor de inschrijfprocedure en voorwaarden voor de hoekwoningen vrije sector. 

Zorg dat je op 11 juli je telefoon bij de hand hebt en goed bereikbaar bent. Indien we een woning voor je kunnen reserveren word je dinsdag 11 juli gebeld. Als we je in eerste instantie helaas (nog) geen woning kunnen toewijzen ontvang je hiervan ook uiterlijk dinsdag 11 juli schriftelijk bericht. Je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst voor de bouwnummers van je voorkeur. Zodra we alsnog een woning aan je toe kunnen wijzen, neemt de makelaar contact met je op.

Na de toewijzing heb je tot uiterlijk 21 juli de tijd om definitief te beslissen of je de woning aan wilt kopen. Bij een positieve aankoopbeslissing stellen wij de koop-/aannemingsovereenkomst op en gaan we over tot ondertekening. 

Save the date
Ben jij één van de 16 gelukkigen en heb je een woning toegewezen gekregen? Dan ontvang je samen met een schriftelijke optiebevestiging een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op donderdagavond 13 juli. Tijdens een presentatie word je, door verschillende bij dit project betrokken partijen, uitgebreid geïnformeerd over het plan, de stand van zaken en het vervolgtraject. 

Belangrijk!
Voorafgaand aan de presentatie tijdens deze informatieavond vragen wij je het IB60 formulier mee te nemen, zodat wij deze op juistheid kunnen controleren. Wanneer je samen wilt kopen, dan dienen wij van beide inschrijvers het IB60 formulier 2022 in te zien en op juistheid te controleren. 

Heb je vragen? 
Simone Hoekstra staat voor je klaar om jou verder te informeren en je te begeleiden bij de aankoop van een woning in Wonen in het hof (fase 1). 

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.
Contactgegevens Simone Hoekstra
T: 06 – 22 92 77 33
E: nieuwbouw@vanwijnen.nl


Deel dit bericht op:

Op de hoogte blijven? 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis
geen enkele update over wonen in Steenbrugge

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed